پروانه فعالیت نشر
مجوز چاپ و نشر مختص افراد حقوقی، شرکت ها و موسساتی است که خواهان فعالیت در حوزه چاپ و نشر به صورت قانونی و معتبر هستند. تمامی موسسات و افرادی که تمایل به عرضه و فروش محصولات فرهنگی دارند نیز باید این مجوز را به همراه جواز کسب و یا جواز بهره برداری دریافت نموده باشند.
از آنجایی که هر نوع کتاب و یا مقاله و یا اثری را نمی توان اثر فرهنگی و قابل چاپ نامید. از این رو موسسات و شرکت هایی که در این حوزه فعالیت می کنند بعد از شناسایی شدن و دریافت مجوز نشر می توانند آثار نویسندگان مختلف را گرد آوری و بعد از بررسی موضوعات موجود می توانند آن را منتشر نمایند. پس کتاب ها و آثاری توسط این موسسات باید بررسی محتوایی می شوند.
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که متولی صدور مجوز چاپ و نشر است افراد متقاضی دریافت این مجوز را بررسی می کند و در صورت داشتن شرایط احراز لازم این مجوز را برای آنها صادر می کند.
نحوه صدور مجوز چاپ و نشر
پس از ثبت شرکت یا موسسه در صورتی که تمایل داشته باشید تا شرکت شما در حوزه نشر کتاب و آثار فرهنگی فعالیت داشته باشند باید به دلایل زیر صاحب مجوز شوید:
- زیرا بدون این مجوز اقدام به نشر اثری بکنید
- در صورتیکه اقدام به انتشار هر محتوایی هم بدون مجوز کرده باشند هم فعالیت غیر قانونی انجام داده اید و هم آن اثر وجهه قانونی ندارد.
- به همین دلیل نویسندگان با شرکت های داری مجوز نشر و چاپ کار می کنند.
شرکت هایی که کار نشر و چاپ می کنند به غیر از این مجوز به جواز کسب هم نیاز دارند.
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تنها به شرکت ها و موسساتی مجوز نشر و چاپ را خواهد داد که تمامی شرایط زیر را داشته باشند:
- نداشتن سو سابقه کیفری
- داشتن تابعیت کاملا ایرانی
- نداشتن ورشکستگی به تقصیر و یا محجوریت
- حداقل 25 سال سن
- متاهل بودن
- داشتن کارت معافیت دائم و یا پایان خدمت برای آقایان
- داشتن سند ملکی و یا اجاره نامه محضری و معتبر از محل فعالیت
- داشتن حداقل مدرک تحصیلی لیسانس و یا معادل آن
- ارائه مستندات لازم مبنی بر داشتن تخصص و تجربه علمی کافی در حوزه چاپ و نشر
در این شرایط اگر مشکلی در مدارک و مستندات نباشد و شرایط لازم را متقاضی داشته باشد پروانه نشر یا جواز نشر و چاپ برای متقاضی صادر می شود.
مجوز های چاپ و نشر معمولا برای مدت دو سال صادر می شوند. بهتر است شرکت هایی که در زمینه صنعت چاپ و نشر فعالیت می کنند برای جذب مخاطب بیشتر نسبت به ثبت برند نیز اهتمام ورزند.
برای ورود به صنعت چاپ و نشر احتیاجی به دریافت کارت بازرگانی ندارید ، زیرا کارت بازرگانی به معنای توان ورود به بازار جهانی است و عمدتا کسانی که در این زمینه فعالیت دارند تنها در محدوده داخل کشور به فعالیت می پردازند.
دیدگاهتان را بنویسید