آشنایی با انواع شرکت ها و مراحل ثبت شرکت از موارد ابتدایی برای شروع به کار تاسیس یک شرکت و کسب و کار می باشد. حتی اگر قصد انجام امور تجاری را داریم در ابتدا باید هزینه ثبت برند و کارت بازرگانی را هم در برآورد هزینه های شرکت مد نظر داشته باشیم تا بعد دچار مشکل نشویم. برای طی هر یک از این مراحل لازم است مدارک مورد نیاز را با دقت استعلام بگیریم و تهیه کنیم. مثلا پیش از اقدام به دریافت کارت بازرگانی، مدارک کارت بازرگانی را از کارشناسان شرکتهای ثبت و یا ادارات مربوطه استعلام بگیریم و با مدارک کامل به اداره مربوطه مراجعه کنیم.
یکی از انواع شرکتها شرکت تضامنی است که قوانین و مقررات آن در متن پایین به اختصار آمده است
شرکت تضامنی:
شرکت تضامنی به شرکتی گفته می شود که تحت نام مخصوص جهت انجام امور تجارتی بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی تشکیل شده است. در این نوع شرکت چنانچه دارایی شرکت برای پرداخت تمام قرض های شرکت کافی نباشد٬ هر یک از شرکا مسئول پرداخت تمام قروض شرکت به طلبکاران می باشند. در این نوع شرکت طلب کار حق دارد طلب خود را از هر یک از شرکا درخواست نماید. البته شریکی که بدهی طلبکاران را پرداخت کرده است، می تواند به دیگر شرکای خود مراجعه و سهم زیان آنها را به نسبت میزان سرمایه شان در شرکت، دریافت نماید. درنتیجه در زمان تاسیس شرکت انتخاب شرکا باید با دقت صورت پذیرد.
مراحل ثبت شرکت تضامنی:
1- شرکتنامه که به شکل ورقهای چاپی در اداره ثبت شرکت ها موجود می باشد طبق قانون تنظیم شود و تمامی سرمایه نقدی شرکا ذکر و سهم الشرکه غیر نقدی بطور کامل مشخص و تسلیم شود.
توجه: شرکتنامه اهمیت خاصی دارد و قابل تغییر نمی باشد مگر با نظر همه شرکا
موارد مندرج در شرکتنامه شرکت تضامنی
نام شرکت: در نام شرکت تضامنی لازم است عبارت شرکت تضامنی به همراه حداقل نام یکی از شرکا و همچنین نام دیگر شرکا با عنوان هایی مانند: (و برادران ) یا (و شرکا ) و…. ذکر شود.
ذکرعبارت شرکت تضامنی در نام شرکت سبب بالا رفتن اعتبار و شرکت می شود.
نام تمام شرکا: اگر شریکی که نام او در نام شرکت قید شده است، از شرکت خارج شود و یا فوت کند اسم او را از نام شرکت حذف می کنند و نام شریک دیگری را جایگزین می نمایند.
موضوع کاری شرکت
مدت زمان کاری شرکت
سرمایه نقدی و غیر نقدی تمامی شرکا با ذکر نام آنها: میزان سود و زیان شرکا نیز به سهم الشرکه آنها وابسته است
چگونگی تقسیم سود و زیان شرکت
قوانین خاص در ارتباط با فوت شرکا و یا انحلال شرکت تعیین شده است
نشانی محل شرکت
جهت مشاوره در رابطه با مراحل ثبت شرکت ، کارت بازرگانی ، هزینه کارت بازرگانی ، مدارک کارت بازرگانی ، ثبت برند و هزینه ثبت برند و مدارک لازم برای ثبت برند …. با مشاوران ثبت پایتخت در تماس باشید.
دیدگاهتان را بنویسید