انواع کاهش سرمایه
ابتدا باید توجه داشت که کاهش سرمایه و استفاده از انواع کاهش سرمایه وقتی فایده دارد که شرکت در شرایط مطلوبی به سر نمی برد و یا در شرایطی که شرکت سود ده می باشد
اما به دلیل زیان های وارده بخشی از سرمایه خود را از دست داده است و در نظر دارد ضرر وارد شده را با کاهش سرمایه جبران نماید.
دو نوع کاهش سرمایه مورد بررسی است
1- کاهش سرمایه به صورت اجباری
اگر بر اثر ضررهای وارد شده، حداقل نیمی از سرمایه شرکت از بین رفته باشد، هیئت مدیره بایستی مجمع عمومی فوق العاده را جهت کاهش یا انحلال شرکت دعوت کند که افراد مذکور میتوانند به انحلال شرکت
یا کاهش قرارداد رای دهند و پس از رای گیری ثبت تغییرات صورت گیرد. نحوه ثبت تغییرات شرکت نیز مراحل خاص خود را دارد که در بخشی دیگر به آن خواهیم پرداخت.
حال اگر هیئت مدیره مجمع ذکر شده را دعوت نکند و یا توسط مجمعی که دعوت شده است نتواند مطابق با مقررات، قوانینی منعقد گردد هر ذی نفع می تواند از دادگاه انحلال شرکت را تقاضا کند.
منظور از افراد ذینفع در حقیقت مشتری ها، مدیران و یا سهامداران شرکت هستند.
2- کاهش اختیاری سرمایه
گاهی نیز ممکن است تخمین شرکا از سرمایه مورد نیاز شرکت اشتباه بوده و باشد و بیش از حد نیاز در شرکت سرمایه گذاری کرده باشند؛
به همین دلیل نیز بخواهند سرمایه شرکت را کاهش و بخشی از آورده خود را برداشت نمایند تا در کار یا شرکت دیگری به کار گیری نمایند.
مجمع عمومی فوق العاده، تنها مرجعی است که می تواند در مورد کاهش سرمایه تصمیم گیری کند ولی به عمل رساندن کاهش سرمایه به دست هیئت مدیره شرکت است.
برای اطلاع از هزینه ثبت تغییرات و دیگر اطلاعات مربوط با ما همراه باشید.
آخرین مقالات
وظایف مدیر تصفیه – تصفیه شرکت و دلایل آن – تعریف کسب و کار
دیدگاهتان را بنویسید