انواع مالیات بر درآمد
مالیات بر درآمد انواع مختلفی دارد در این مقاله انواع آن را بررسی می کنیم.
1- مالیات بر درآمد مشاغل
به طور کلی تمام افرادی که به صورت شخص حقیقی از طریق مشاغل آزاد کسب درآمد می کنند و یا افرادی که مشارکت مدنی دارند همگی مشمول مالیات بر درآمد مشاغل می باشند.
2- مالیات بر درآمد اجاره املاک
مالیات بر درآمد املاک به سه گروه تقسیم می شود، گروه اول مالیات بر اجاره املاک و مستغلات، گروه دوم مالیات بر نقل و انتقال املاک و گروه سوم شامل مالیات بر مستغلات خالی از سکنه.
3- مالیات بر درآمد املاک
مالیات بر در آمد املاک نوعی مالیات می باشد که از درآمد شخص حقیقی یا حقوقی ناشی از واگذاری حقوق خود نسبت به املاک واقع در ایران پس از کسر معافیت مقرر اخذ می گردد.
4- مالیات بر درآمد وکلای دادگستری یا حق الوکاله
حق الوکاله وکلای دادگستری و کسانی که در محاکم اختصاصی وکالت می کنند باید در وکالت نامه ها رقم حق الوکاله ها را قید نمایند و معادل پنج درصد آن را بابت على الحساب مالیاتی قرار دهند.
5- مالیات بر درآمد حق تمبر
برای صدور پروانه کسب و برای تجدید کسب، یک مبلغی در نظر گرفته می شود که باید به حساب خزانه دولت در یکی از شعب بانک ملی واریز گردد.
6- مالیات بر درآمد کشاورزی
درآمد حاصل از کلیه فعالیت های کشاورزی از پرداخت مالیات معاف است.
7- مالیات بر درآمد اتفاقی
درآمدی که به عنوان جایزه یا هر عنوان دیگری به شخصی داده شود مشمول مالیات اتفاقی می شود.
کار موفق
کسب و کارهای قانونی همیشه به دنبال رفع مشکلات هستند و هیچ کاری را بر خلاف قانون انجام نمی دهند بنابر این معمولا این مشاغل موفق تر هستند. هر چقدر شرکت یا تولیدی و مجموعه ی مورد نظر شما بزرگ و مشهور باشد اما از نظر قانونی ثبت نشده باشد، سرانجام با شکست مواجه می شود برای مثال ممکن است شما شرکت یا مجموعه ی بسیار بزرگی داشته باشید و ثبت شرکت و همچنین ثبت برند هم در آن انجام داده باشید اما اگر اظهارنامه مالیاتی تهیه نکرده باشید در این صورت با مشکلات زیادی مواجه می شوید.
دیدگاهتان را بنویسید